Hem ljuva hem!




Nu har vi äntligen vårat eget bo! Det ligger i samhället West Bay som är helt otroligt mysigt. Väldigt karibiskt område med färgglada små hus och massor av grönska och blomster. Först hade vi tänkt oss att bo en helt annan sida av ön, men vi är väldigt glada över att ha hamnat här. På bilden nedan ser man våran gata.



image25


Vilken lättnad det är att äntligen ha hittat ett hem! Detta var det fjärde stället vi tittade på och det var lätt det som kändes mysigast. En fördel med att ha sett några stället är att vi fått en hel del gratis sight seeing. Eftersom vi inte har bil och inte kunnat hantera busssystemet förrens idag, har alla potientiella hyresvärdar varit vänliga nog att hämta oss och dessutom visat runt en hel del. Vi har även knallat runt en hel del för att upptäcka ön, vilket har resulterat i mer eller mindre lyckade solbrännor/skador.




image19
Ja en bränna är lite mer lyckad än den andra...





image21


Det är här vi bor nuförtiden. Övervåningen är våran. Eller nja, just nu delar vi med två systrar som är anställada av familjen som bor nere till höger (det är också familjen som är våra hyresvärdar). Systrarna flyttar dock ut på fredag så än så länge vet vi inte vem som kommer få äran att dela lägenheten med oss. En sak är klar, efter fredag är det vi som bestämmer här. Nummer ett att ändra på är temperaturen här inne. Det är kallt! ACn går för fulla muggar och just nu sitter vi nästintill påpälsade. Dyrt blir det ju med. Och den hyran vi har för att dela ett rum är hutlös som den är. Fast så är det här, dyrt. I caymanska mått är den till och med riktigt överkomlig.





image22




Nu måste vi tyvärr plåga med lite skrytbilder. Det är så otroligt vackert här! Att gå till den här stranden från där vi bor tar 5-10 min.




image23






Vi började med att fira våran första kväll med ett kvällsdopp i havet. Som ett perfekt tempererat badkar ungefär.






image20






image24




Så här såg det ut när vi hade plaskat klart i solnedgången. Sen beställde vi hem domino's pizza och kycklingvingar. En av oss älskar ju tydligen buffalo wings, och pizzan var man tvungen att beställa på köpet för att få det hemlevererat. Tja vi lider inte inte här direkt...

Men nu är semestern slut. Jobbet börjar i morgon. Det blir buss med andra locals (vi räknas ju som lokalbefolking nu!!) in till Georgetown och sedan promenad till jobbet. Känns lite nervöst faktiskt. Mål ska formuleras och teorier och kunskap ska dammas av. Frågan är om det finns nåt att damma av överhuvudtaget förresten. Fast mest är det spännande. Ska bli skönt att komma in i lite rutiner här ändå, och vi har massor att lära!

Förresten har vi fått mobilnummer här nu! Bara att trycka in ett sim-kort i mobilen så var allt klart. Vill man få tag på oss går vi att nå på följande nummer:

Julia 001-345-3224195
Kajsa 001-345-3212391





Kommentarer
Postat av: emma

ohhh så härliga bilder

2008-02-26 @ 04:07:05
URL: http://www.enlitentax.blogg.se
Postat av: Elin

Jag är inte alls avundsjuk nejdå...vänta jag måste vända på lite papper på min praktikplats i regn-Sverige....Hoppas vi kan komma och hälsa på er...Ha det bäst..Kram

2008-02-26 @ 08:33:39
Postat av: Maria (smala)

för i helvete vad najs det ser ut!! jag bara måste komma och hälsa på tror jag, annars är det stor risk att jag avlider...

2008-02-26 @ 10:21:35
Postat av: kiki

vad fint ni har det julia! jag blir avundsjuk. det har regnat på mig hela dagen.tack för din lapp. jag skrattade i tio minuter åt ditt snuffskämt.

2008-02-26 @ 18:38:49
Postat av: Hansen

telefonnummer 001??

Men vänta nu lite.. Det måste ju betyda att Människan ursprungar från Cayman Islands - och INTE Afrika!

Detta är ju sensationell information!
Hela den mänskliga mentaliteten får ju ett helt nytt ljus.

Tänk er själv när den allra första homo sapiens kläcktes och såg en massa banker överallt med misstänksamma regler som inbjöd till kriminalitet.
Är det konstigt att folk nu blundar för kapitalismens baksidor?
Eller att vi skattefuskar?

Vi är ju evolutionärt indoktrinerade att sälja knark och diamanter så vi kan sätta in pengar på Banken.

Banktjänstemannen Mammon hade oss förslavade redan i vaggans varma filt...

Kajsa och Julia.. Ni måste hitta Ursprungets Träd, där den första människan knoppade och föll ner ifrån.
Endast då kan vi vända blicken ifrån diamanter och sportbilar.

*inspirerande och spännande hollywoodmusik av Hans Zimmer*

2008-02-26 @ 20:22:41
Postat av: Hansen

Har jag träffat Julia förresten? Vilken pudding!
Glöm inte att ta med henne hem i sommar. :)

2008-02-26 @ 20:50:49
Postat av: Kajsa

Vad trevligt med lite kommentarer!!! :)

Elin - så det går bra på praktiken? Gjort några ruckader där än? Hade verkligen varit nice om ni hade dykt upp här!

Hansen - Jag har sagt det förr och jag säger det igen - DROP THE GREEN DEVIL!!! Och nej, julia är troligen okänd för dina ögon. Men hon e konstig - hon snackar inte svenska utan stockholmska... Så hon e nog inget att satsa på. ;)

2008-02-27 @ 02:05:24
Postat av: Hansen

Kajsa "Unibet" Lundberg!

Nåja, det var roligt så länge det varade, Julia :)

2008-02-27 @ 18:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0